Terapija - miofascialne prožilne točke

O terapiji - miofascialne prožilne točke

Uspešno odpravljanje akutnih in kroničnih bolečin v mišicah.

Miofascialne prožilne točke ( v nadaljevanju MPT) so ena od tehnik manualne terapije, ki izredno uspešno odpravlja bolečine v mišično-skeletnem sistemu.

S terapijo miofascialne prožilne točke pogosto obravnavamo predvsem bolečine, ki se razvijejo zaradi stresa, preobremenitev na delovnem mestu, treningih, ponavljajočih se obremenitvah, neprimerne vadbe, slabe drže, poškodbe, hitrega nenadnega giba in pa tudi telesne neaktivnosti.

Kako deluje?

Terapija - miofascialne prožilne točke.

Zaradi prekomerne mišične vzdraženosti pride do neprestane napetosti, ki vodi do motene cirkulacije. Posledica poslabšanega krvnega pretoka in ATP-ja povzroči povečano občutljivost nociceptorjev in nastanek bolečine.

Fiziološki procesi vodijo v razvoj na enem delu skrajšanih sarkomer in na drugem delu mišičnega vlakna do preraztegnjenih sarkomer. Najbolj zadebeljeno mesto imenujemo trigger point – to je občutljivo mesto znotraj napetega traku v mišici in ključno območje terapije –  miofascialne prožilne točke.

Zakaj se uporablja?

Terapija - miofascialne prožilne točke.

Ta terapija se uporablja predvsem pri tako imenovanih prenesenih bolečinah. Na primer pri glavobolu, ki ga sprožijo prožilne točke v vratu ali pri bolečinah v kolenu, ki nastanejo zaradi prožilnih točk v štiriglavi stegenski mišici.

Učinkovito odpravlja predvsem:

Posebnosti terapije - miofascialne prožilne točke

Pomote pri izvoru bolečine.

Za miofascialne prožilne točke je značilno, da se bolečina največkrat pojavi stran od žarišča oziroma povzročajo preneseno bolečino.

Tu je razlog, da jo večkrat zamenjujejo za radikularno bolečino ( na primer: hernia disci ). Miofascialne prožilne točke najpogosteje najdemo v mišicah , ki vzdržujejo držo.

Simptomatsko se bolečina kaže kot zakrčenost oziroma zmanjšan obseg gibljivosti, mravlinčenje, odrevenelost, preobčutljivot na dotik ali slabša koordinacija.

Ključna prednost

Odprava dejavnikov tveganja.

Izrednega pomena je, da se zavemo, da nam bolečina želi nekaj sporočiti in da bi bilo potrebno v naše življenje uvesti nekaj sprememb.

Najpomembnejši del zdravljenja v okviru terapije miofascialne prožilne točke je odprava dejavnikov tveganja, ki pripomorejo k nastanku miofascialne bolečine.

To tudi vpliva na to ali bo terapija učinkovita in ali bodo njeni učinki trajni.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica