Mobilizacija živčevja

Mobilizacija živčevja - o terapiji

Odprava bolečin zaradi utesnitve živca.

V človeškem telesu ni bolj povezanega sistema, kot je ravno živčevje. Na tem področju se zato spremembe v enem delu telesa pogosto odražajo tudi v drugih delih. Vsak periferni živec je pri zdravem posamezniku ovit v svojo ovojnico po kateri prosto drsi medtem, ko izvajamo določen gib. Mobilizacija živčevja se uporablja takrat, ko drsenje prepreči določena ovira. To je običajno hernija, ki živec utesnjuje in ga v končni posledici tudi poškoduje. In tu nastopi mobilizacija živčevja.

Kako deluje mobilizacija živčevja?

S povečevanjem gibljivosti.

Del tehnike mobilizacija živčevja so posebno zasnovani testi, ki nam pokažejo kateri periferni živec je utesnjen in kje v poteku perifernega živca v udu je utesnjenost prisotna.

S posebnimi tehnikami drsenja, tenzije in prečne masaže perifernega živca sprostimo utesnitev, zmanjšamo bolečino, parastezije (motnje v občutenju), povečamo gibljivost ter aksonski pretok informacij.

Zakaj se uporablja mobilizacija živčevja?

Sindrom karpalnega kanala, išijas,..

Posebnosti terapije

Odpira svet razumevanja bolečine

Poznavanje koncepta terapije mobilizacija živčevja je pomembno, ker nam odpira svet razumevanja mehanizma bolečine in različnega odziva na slednjo.

Omogoča ključno poznavanje delovanja celotnega telesa in s tem odpravo akutnih in kroničnih bolečin. Terapija je poznana predvsem zaradi uspešnosti pri obravnavi sindroma karpalnega kanala in išiasa.

Ključna prednost terapije Mobilizacija živčevja

Zmanjša pritisk in bolečino

V primerih, ko mediatorji vnetja dražijo periferni živec in s tem povzročajo bolečino, je dokazano, da že nekaj minut izvajanja terapije mobilizacija živčevja bistveno zmanjša pritisk na živec in posledično bolečino.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica