Sklepna mobilizacija z gibanjem – Mulligan

O terapiji - sklepna mobilizacija z gibanjem Mulligan

Odprava bolečin pri novih in kroničnih težavah v sklepu.

Obravnava poškodb mišično-skeletnega sistema je od svojih začetkov zelo napredovala, tako v vajah za korekcijo gibanja, kot v vedno bolj naprednih terapevtskih pripomočkih. Za manualno terapijo po Mulliganu pravijo, da je logično nadaljevanje tega razvoja.

Terapija Mulligan predstavlja premišljeno in učinkovito manualno obravnavo bolnika z bolečinami, kjer z načrtovanim gibanjem udov vzpostavimo normalno stanje v sklepu. S pravilno izvedbo je učinek, torej odprava bolečine, izredno hitra, zato se nemalokrat ta metoda imenuje kar čudež.

Kako deluje sklepna mobilizacija z gibanjem - Mulligan

Vzpostavitev normalnega drsenja v sklepu.

Avtor tehnike, Brian R. Mulligan za večino težav v mišično-skeletnem sistemu, kjer je prisotna bolečina in omejen obseg giba, krivi nepravilno sklepno drsenje.

Mulligan zato predstavlja učinkovito metodo mobilizacije z gibanjem, s čimer vzpostavimo normalno drsenje oziroma gibanje v sklepu. V procesu terapije se poišče za bolnika najprijetnejše drsenje sklepa, nato pa bolnik sam izvaja gib v neboleči smeri. Med terapijo bolniki ne čutijo bolečin in po uporabi tehnike v večini primerov začutijo občutno izboljšanje.

Kje jo uporabljamo?

Sklepna mobilizacija z gibanjem - Mulligan

Posebnosti terapije

Vaje po skrbno načrtovanem protokolu

Za izboljšan in dolgotrajen učinek terapije, torej odprava bolečin ali izboljšanje gibanja, se v okviru metode velikokrat predpiše tudi posebne vaje, ki jih bolnik izvaja doma po skrbno načrtovanem protokolu.

Ključna prednost

V hipu odpravi vztrajajočo bolečino

Velika prednost terapije sklepna mobilizacija z gibanjem Mulligan je v tem, da je izredno prijetna in neboleča, po drugi strani pa neverjetno učinkovita v svojem delovanju. Nemalokrat jo zato imenujejo kar čudež.

Izraz je pogost predvsem pri bolnikih, kjer je bolečina vztrajala par mesecev ali celo let, po terapiji pa je hipoma popustila. Pri pravilni izvedbi je učinek viden takoj in je dolgotrajen.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica