Akupunkturna terapija po Penzlu

Akupunkturna terapija po Penzlu

O terapiji

Odpravljanje vzroka bolezni in ne zgolj simptoma.

Akupunkturna terapija po Penzlu (APM) je terapija, ki ne obravnava zgolj bolezenskega stanja, kot takega, temveč motnje energetskega pretoka po telesu. Predstavlja rezultat uspešnega sodelovanja med alternativno in uradno medicino.  Gre za izredno učinkovito tehniko, ki so jo pred več kot 4000 leti zasnovali Kitajci, leta 1986 pa so zakonitosti meridianov dokazali na medicinski fakulteti v Parizu.

Danes predstavlja eno najstarejših evropskih terapij meridianov – energetskih kanalov v telesu, ki temelji na celostnem razumevanju telesa. Za razliko od klasične akupunkture, slednja poteka brez iglic.

Kako poteka?

Vklop notranjega zdravnika

Osnovno delo pri akupunkturni terapiji po Penzlu (APM) je zagotoviti pretočnost meridianov, odpraviti zastoje pretoka energije (presežke, manjke, blokade) in telo naravnati tako, da vklopi ”NOTRANJEGA ZDRAVNIKA” – lastni sistem zdravljenja in uravnavanja funkcij delovanja. 

Akupunkturna terapija po Penzlu

Za kaj je primerna?

Najpogostejše težave, pri katerih je APM-po Penzlu uspešna

Posebnost - Akupunkturna terapija po Penzlu

Uravnavanje življenjske energije

Akupunkturna terapija po Penzlu ( APM ) je izredno napredna in je v svoji osnovi nadrejena vsem ostalim sistemom v telesu ( krvožilni , živčni, limfni obtok). Ključno delovanje terapije je odpravljanje težave pri samem vzroku, kar naredimo z uravnavanjem življenjske energije – njenega pretoka, ki teče po meridianih.

Slednji so nevidni kanali, ki prepletajo telo. Večinoma tvorijo lastno mrežo, ponekod pa sovpadajo s potekom živcev, limfe ali žil.

Kljub temu, da govorimo o nevidnih kanalih pa je obstoj le teh sodobna medicina neizpodbitno dokazala. To so naredili tako, da so v akupunkturno točko vbrizgali radionuklidni element, le ta pa se je potem evidentno širil po telesu natanko po poti meridianov.

Akupunkturna terapija po Penzlu
Akupunkturna terapija po Penzlu

Zanimivost

Blokada medenice

Akupunkturna terapija po Penzlu ( APM ) namenja poseben pomen tako imenovani blokadi medenice. To je pojav, ki kaže, da medenica v vseh oseh ni gibljiva, zaradi česar deformira lego hrbtenice od ledvenega dela do vratnih vretenc ter navzdol po nogah na kolena in gležnje.

Po raziskavah ima približno 70 odstotkov ljudi blokado medenice in težave s hrbtenico ali okončinami. Medenico je mogoče sprostiti s terapijami APM po Penzlu, s tem pa se spremenijo tudi posledične funkcionalne motnje na hrbtenici in okončinah.

Ključna prednost

Odprava vzroka bolezenskega stanja

Akupunkturna terapija po Penzlu v ustrezni kombinaciji z ostalimi tehnikami zagotavlja res neverjetne in dolgoročne rezultate, predvsem na nivoju odprave vzroka bolezenskega stanja. Največji dokaz o njeni učinkovitosti govori dejstvo, da je v Nemčiji že nekaj časa priznana terapija, katero preko napotnice priporočajo vsi osebni zdravniki.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica