Kineziotaping

Kineziotaping

O terapiji Kineziotaping

Tehnika lepljenja trakov.

Tehnika lepljenja trakov ali kineziotaping je bila razvita pred približno 30 leti na japonskem in predstavlja izredno dobro raziskano, predvsem pa preverjeno tehniko rehabilitacije. Pravilno nameščeni trakovi na telesu občutno zmanjšajo bolečino saj nudijo oporo in pospešujejo pretočnost limfne tekočine.

Kako deluje Kineziotaping?

Podpora mišicam in sklepom.

Kineziotaping je znanost lepljenja trakov, ki ob ustrezni aplikaciji primarno omogočajo podporo mišicam in sklepom, pomemben pa je tudi sekundarni učinek. Tukaj gre za to, da gibanje telesa povzroča majhne premike traku, kar posledično stimulira receptorje v koži in podkožnem tkivu. Slednji prenašajo signale v centralni živčni sistem, kar sproža refleksni odgovor v mišicah. Preko tega odziva trak zmanjšuje zastoj krvi in limfne tekočine, izboljšuje lokalno mikrocirkulacijo in pospešuje zmanjševanje oteklin.

Kineziotaping

Zakaj se uporablja?

Najpogostejše težave, pri katerih uporabljamo Kineziotaping.

Posebnosti terapije

Posledice popularnosti.

Kineziotaping je tehnika, ki je v zadnjem času postala izredno popularna saj trakove lahko kupimo praktično na vsakem koraku. Posledično je prišlo do tega, da si ljudje brez ustreznega znanja sami nameščajo trakove. Vse to pa velikokrat vodi v razočaranje oziroma miselnost, da terapija ne deluje.

Na tem mestu zato apeliram na vse, ki menijo, da bi jim kineziotaping lahko pomagal, naj se za maksimalni učinek obrnejo na strokovnjaka.

Kineziotaping
Kineziotaping

Ključna prednost

Njegova razširjenost.

Velika prednost tehnike kineziotapinga je v njeni razširjenosti in s tem pridobljenimi izkušnjami s strani uporabnikov. Aplikacije so zaradi tega vedno bolj izpopolnjene s tem pa tudi učinek. To dokazuje tudi razširjena uporaba pri vrhunskih športnikih, ki potrebujejo hitro in kvalitetno rehabilitacijo.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica