Mobilizacija živčevja

O terapiji

Odprava bolečin, ki so povezane z utesnitvijo živca.

V človeškem telesu ni bolj povezanega sistema, kot je ravno živčevje. Na tem področju se zato spremembe v enem delu telesa pogosto odražajo tudi v drugih delih. Vsak periferni živec je pri zdravem posamezniku ovit v svojo ovojnico po kateri prosto drsi medtem, ko izvajamo določen gib. Mobilizacijo živčevja se uporablja takrat, ko drsenje prepreči določena ovira. To je običajno hernija, ki živec utesnjuje in ga v končni posledici tudi poškoduje.

Kako deluje?

mobilizacija živčevja.

Del tehnike mobilizacije živčevja so posebno zasnovani testi, ki nam pokažejo kateri periferni živec je utesnjen in kje v poteku perifernega živca v udu je utesnjenost prisotna.

S posebnimi tehnikami drsenja, tenzije in prečne masaže perifernega živca sprostimo utesnitev, zmanjšamo bolečino, parastezije (motnje v občutenju), povečamo gibljivost ter aksonski pretok informacij.

Mobilizacija živčevja

Zakaj se uporablja?

Posebnosti terapije

Odpira svet razumevanja mehanizma bolečine.

Poznavanje koncepta mobilizacije živčevja je pomembno, ker nam odpira svet razumevanja mehanizma bolečine in različnega odziva na slednjo.

Omogoča ključno poznavanje delovanja celotnega telesa in s tem odpravo akutnih in kroničnih bolečin.

Ključna prednost

Zmanjša pritisk na živec.

V primerih, ko mediatorji vnetja dražijo periferni živec in s tem povzročajo bolečino, je dokazano, da že nekaj minut izvajanja mobilizacije živčevja bistveno zmanjša pritisk na živec in posledično bolečino.

Rezervirajte termin

Urnik

Delovni čas

Področje bolečine in termin si lahko enostavno izberete preko kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  • Pon - Pet : 07:00 - 20:00
  • Sobota : Zaprto
  • Nedelja in prazniki : Zaprto

Bolečina in datum

Vaši podatki

Kontaktirajte me

Kontakt

TELEFON
NASLOV

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica